Onderhoud gas installaties

Is het weer tijd voor het onderhoud van uw gasinstallatie? Wij bij Van Look Technics helpen u hier graag mee, wij zijn namelijk gespecialiseerd in rendementsketels die op gas werken. Zo beschikken we over G1 en G2 certificaten waardoor we alle benodigde kennis in huis hebben voor het onderhoud van dit type installaties.

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel is het onderhoud van de aardgasketel wettelijk verplicht voor verwarmingsinstallaties met een vermogen vanaf 20 KW. Bijna alle particuliere toestellen komen hiervoor wel in aanmerking. Zowel bedrijven als particulieren moeten voldoen aan deze verplichting van onderhoud. Dit onderhoud moet tweejaarlijks gebeuren door een erkend technicus die over G1 en G2 certificaten beschikt. Tijdens dit onderhoud krijgt u een reinigings- en verbranding verklaring voor uw brandverzekering.

Deze verplichting geldt niet voor individuele toestellen, zoals de doorstroomketel, gasgeiser, mazoutkachel en gaskachel. Wel raden wij sterk aan om ook deze toestellen jaarlijks te onderhouden ter bescherming van uw huishouden en/of uw bedrijf.

Waarom is het zo noodzakelijk dat uw gas installatie regelmatig nagekeken wordt? Het is van groot belang omdat u hierdoor:

  • Het risico op technische defecten kunt verkleinen;
  • Het levensduur van uw toestel kunt verlengen;
  • Het rendement van uw installatie kunt verhogen;
  • Minder energie kunt verbruiken en minder CO2 uit kunt stoten;
  • Kunt nagaan of uw systeem nog veilig is.

Wij werken zowel met de gas installaties van huishoudens als met de installaties van de industriële sector met grotere vermogens tot 1000Kw. Bij industriële verwarming is het namelijk noodzakelijk dat er jaarlijks controle en onderhoud plaatsvinden, zo kan er een langer levensduur van de gas installaties gegarandeerd worden. Door het jaarlijks reinigen en afstellen van de luchtverhitters en het controleren en reinigen van de luchtgroepen gaat de installatie namelijk veel langer mee.

Hebt u ‘s avonds of in het weekend dringend een service nodig? Dan kunt u ook bij Van Look Technics terecht, wij staan dan ook 24/7 met alle plezier voor u klaar. Lekt uw gas installatie? Of heeft u geen warm water mee? Aarzel niet en bel ons direct. Heel toepasselijk kunnen we wel zeggen dat Van Look Technics u niet in de kou laat staan. U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week op ons rekenen.

Wilt u graag weten wat de exacte kosten zijn van het onderhoud van uw gas installatie? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte op maat aan!

ENKELE VAN ONZE MERKEN

Onderhoud verwarmingsketel

Van Look Technics heeft in ons appartementsgebouw (9 appartementen) het onderhoud uitgevoerd van de verwarmingsketels. Deze werken werden stipt, zeer proper en voor een correcte prijs uitgevoerd. Ook het afleveren van de verbrandings- en de reinigingsattesten gebeurde vlot en correct. Alle eigenaars waren zeer tevreden. Enkele eigenaars hebben zelfs later nog bijkomende sanitaire werken laten uitvoeren door Van Look Technics.
Familie Heylen – Claes
Familie Heylen – Claes
Hoboken

Hebt u vragen? Wilt u graag een offerte op maat?